woensdag 16 december 2015

Bloghop Pocket Letter Winter

Hallo allemaal!

Wat gezellig dat jullie meedoen met de bloghop van Kimya Verpakkingen! Dit keer zijn de creaties allemaal in de Kerst of winter sfeer. We hebben allemaal een pocket letter gemaakt, iets wat de laatste tijd erg in trek is en waar je alle kanten mee op kunt.

Als het goed is komen jullie net vanaf het blog van Esther

En dit is mijn Pocket Letter! Ik heb deze speciaal gemaakt voor mijn vriendin Sirela in plaats van een kerstkaart. Dat wordt een verrassing!

Als eerste ben ik begonnen met het vullen van de gaatjes die aan de zijkant zitten van de pocket. Ik heb hiervoor het sneeuwvlokkenlint gebruikt. Ik vind het niet mooi als je gaatjes ziet en wil ze niet afplakken omdat dat zo moeilijk bewaren is voor een ander. Daarnaast vind ik het leuk als er een beetje een speels effect ontstaat.
Elke pocket heb ik gevuld met Kraft karton. Hierop heb ik verschillende stukjes Maja Design papier gebruikt. En zo is je basis gevuld en kun je zelf alle kanten op. 


Vervolgens ben ik aan de bovenkant verder gegaan met het versieren. Als eerste heb ik een organzazakje gevuld met wat lekkers. Heerlijke chocola....Lijnen doen we toch pas weer in 2016. Natuurlijk kun je hier allerlei dingen instoppen.
De sterlabeltjes vind ik zo'n leuke kerstsfeer geven. Belletjes eraan en natuurlijk mag een sticker niet ontbreken. Ooooooo, zien jullie dat lieve sneeuwpopje? Ik vind hem zooooo lief. Die moest er gewoon op. Ok, het ziet er niet naar uit dat er wat sneeuw komt, maar zo kunnen we er toch een beetje aan denken.

En dit is de eerste gevulde pocket.Ik heb van een stukje papier een klein stukje gescheurd en deze aan de zijkanten en onderkant vastgeplakt. Bovenaan bewust niet want zo heb je een leuke pocket voor een label. De witte labels passen mooi bij deze papierlijn. Eigenlijk zit er standaard een wit touwtje aan maar ik heb het rood/witte draad terug laten komenn.
De pinguinknoopjes vind ik ook al zo mooi en wat vinden jullie van de net nieuwe hartjesknoop?

In de middelste pocket bovenaan heb ik een stempeltje van een sneeuwpop . Eromheen heb ik wat bolletje "sneeuw"geplakt.

Rechtsboven heb ik niet heel veel geplakt. het papier is al aardig druk. Wel vond ik het leuk om op de hoek een 100% handmade label te gebruiken in combi met een veertje en een sneeuwvlokbedel.

Om een pocketletter wat persoonlijker te maken vind ik het leuk om een slingertje te maken waarop iemands naam staat. De kleine witte labeltjes heb ik hierbij gebruikt. Ook hier heb ik het rood/witte draad terug laten komen.

En hier hebben we even een gevulde pocket wat dichterbij. Een rode doily geeft een leuk effect. En daarop een klein stukje mesh wired kant en een sticker. Ze zijn zo handig in gebruik! Verder een leuk knoopje om het lege hoekje te vullen.Onderin heb ik alvast het jaartal waar we heen gaan geplakt. Ik hoop zo dat Sirela een geweldig jaar tegemoet gaat......maar ik denk dat dat wel goed zit!
De sterretjes eromheen maken het weer tot een speels effect.


Op deze foto zien jullie ook een beetje hoe ik de middelste 2 pockets heb gevuld. De middelste was al een mooi plaatje op zich en hoefde naar mijn idee niet verder versiers te worden. En in de pocket rechts in het midden heb een plaatje verwerkt uit een blokje van Joy.


Rechtsonderin heb een pergamijnzakje geplakt wat ik versierd heb met wat leuke assecoires. Het rode rozenlint vind ik zo'n warm gevoel geven. En natuurlijk gebruik ik weer een favorietje: het glazen flesje. 
Met rietjes kun je ook leuke dingen doen....soms meer dan je denkt en heb je een leuk effect met een simpele actie. Ik heb hem gewoon doormidden gebogen en hem er zo dubbel achter gestoken.

Verder gebruik ik nog wat kleine dingetjes. Als je onderaan dit bericht kijk kun je het artikel op de foto zoeken en als je erop klikt kom je zo uit op het gebruikte artikel in de webwinkel van Kimya. Handig he!

En dan nog even vertellen dat je bij het maken van een pocketletter rekening moet houden met het opvouwen. Zorg ervoor dat je spulletjes zo zitten vastgemaakt dat je de pocket letter nog in 3 delen kan vouwen. Ik heb mijn pocket letter zo opgevouwen dat als ze hem zo uit de  (A4 bubbeltjes-)envelop haalt ze als eerste haar naam ziet.

Mocht ze hem net andersom vastpakken dan is dat ook geen probleem want dan ziet ze dit. Ook gezellig toch!!!!

Dit was mijn pocket letter. De achterkant staat niet op de foto, want dan is de verrassing er helemaal vanaf. Maar ik heb in elke flapje een gezellig klein verrassinkje gedaan.
Ik hoop dat jullie hem leuk vinden en deze pocket kunnen gebruiken om zelf wat inspiratie op te doen.

Jullie mogen nu naar het blog van Martine
Vergeet niet om het volledige rondje langs te hoppen en overal te reageren!!!!

Tot maandag op het blog van Kimya......ik ben er al snel weer!!!!

Lieve knutselgroetjes van Lianne

                          

16 opmerkingen:

 1. Het eerste wat mij opvalt is de zuurstok: love it!

  Verder heb je echt hele mooie en leuke materialen gebruikt.
  Ik vind het een prachtig resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige details, jazeker leuk dat sneeuwpopje eraan.
  En mmmm met chocolade figuurtjes eraan gemaakt. Leuk idee!
  Helemaal geweldig hoor!! Met al die mooie materialen van Kimya!!
  Gr Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een prachtig en vrolijke pocketletter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook weer zo'n mooie en zag hier het gelukspoppetje, die heb ik hier ook nog ergens die kan ik er ook op gebruiken. Kijk toch nog inspratie opgedaan...
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Lianne,
  Prachtige pocketletter.
  Gezellig dat bloghoppen ik kijk mijn ogen uit met
  al die leuke ideetjes.
  Ik hop weer verder
  Liefs en Creatiefs
  Cinderella
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. een mooie gezellig pocket letter met leuke kleine details er op verwerkt

  gr roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een mooie gezellig pocket letter met leuke kleine details er op verwerkt

  gr roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een hele mooie geworden zelfs met chocolade hmmmmmmm !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een bijzonder grappige en leuke pocketletter om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een bijzondere pocket letter. Het geeft een zuurstok effect. Weet zeker dat je vriendin verrast zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sirela zal wel suer blij zijn met deze kerst surprise!
  Erg mooi gedaan met al de mooie details en rood wit touwtjes die steeds terug komen!
  Fijne feestdagen
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou zo'n verrassing wil ik ook wel.
  Mooi gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen