woensdag 21 oktober 2015

Bloghop Kimya klembord

Hallo allemaal!

Wat gezellig dat jullie even langs komen hoppen! Als het goed is hebben jullie al een paar mooie klemborden gezien en  komen jullie nu bij het blog van Desiree vandaan. Wat lief was ie he, ik vind de engeltjes altijd zo schattig.

Maar wat is nu verder de bedoeling?
Hop langs alle blogs van de teamleden en laat bij iedereen een reactie achter. Begin op het Kimya blog en volg de linkjes naar de volgende blogs. Eindig ook bij Kimya en laat daar weten dat je klaar bent met hoppen.Femke verloot onder alle bloghoppers een basisset van Tiets haar gemaakte klembord in deze hop.

Jullie zien nu dat je allerlei kanten op kunt met een klembord en juist dat is zo leuk!

En dan mijn klembord:

Mijn planbord is anders dan de voorgaande. Ik vond het een leuk idee om hem in een fruitkist te doen zodat ik hem ook gezellig neer kan zetten. Scheelt weer een spijker of gaatje in de muur. Een fruitkistje kun je in verschillende winkels halen (deze komt van Xenos), maar je kunt natuurlijk ook langs de fruitteler of een boer in de buurt.

En weet je wat ook erg leuk is? Ik heb er mini-verlichting in verwerkt zodat ie in het donker ook een leuk sfeertje geeft.
We gaan weer een beetje de donkere dagen in. De avonden worden langer en het is buiten al snel donker. De gezelligheid kunnen we weer in huis halen. Her en der een kaarsje en wat kleine lichtjes. Dus die komen zeker terug in mijn project. Mijn kinderen vinden de avonden in het weekend erg gezellig. Groot licht uit en genieten van de sfeer van de lichtjes. Wat lekkers op tafel en het feest is compleet. Iedereen gezellig bij elkaar, soms even een film kijken, een spelletje doen.....mmmm heerlijk! Natuurlijk genieten wij van het lekker knutselen! Nou, ik zou zeggen: begin ook es aan zo'n klembord.

Ik ben helemaal verliefd op de papierlijnen van Studio Light en gebruik deze graag. Kimya heeft diverse lijnen van Studio Light in haar assortiment. Al eerder heb ik in het Kimya blog een klembord laten zien met de lijn Summer at the Beach. De zomersfeer ligt ondertussen weer achter ons en dus over op de winterperiode. Bij dit project heb ik de lijn Winter Seasons gebruikt.

Ik ben begonnen met het klembord te beplakken met het achtergrondpapier van Studio Light waardoor je de basis alvast legt.
Daarna heb ik voorzichtig de lichtjes bovenaan vastgemaakt en het draad heb ik achter het bord langs laten lopen.
Omdat ik het niet zo mooi vind dat je alle draadjes ziet lopen heb ik diverse stukjes Organzalint met sneeuwvlok aan het draad vastgeknoopt. 
Stiekem is dit lint wel een favorietje van me, het is verkrijgbaar in meerdere kleuren. 

Rechts bovenin heb ik een klein wasknijpertje tussen de lintjes gedaan waarop ik een rendiertje van confetti heb geplakt.

Onder de klem heb ik een kraft loonzakje geplakt. Deze heb ik beplakt met een achtergrondplaatje.
Hierop heb ik 3 blauwe strass-steentje geplakt. En hoe vinden jullie het schattige houten plakker van het rendier ? Wat een schatje he! Ik vind ze zo'n leuk effect geven.
Het papierblokje komt hier bovenop. Om hem een beetje in de kerstsfeer te laten komen heb ik er 2 zilveren confetti rendiertjes op geplakt.

De grote witte label heb ik wit gelaten. Hierop kun je een stukje tekst schrijven aan degene die dit klembord krijgt. 
Aan de label heb ik creme burlap lint geknoopt. Het leuke van dit lint is dat je het ook kunt splijten waardoor je een speels effect krijgt. Eraan heb ik een label in stervorm bevestigt. Een leuke tekststicker erop en je hebt een eigen label gecreeerd. Een leuk lichtblauw kwastje en een sneeuwvlok bedeltje maken het geheel af.





In het midden van het klembord heb ik een stuk ruw jute lint geplakt. Hierover heen heb ik een blauw lintje met wit stiksteekje geplakt. Dit lintje komt later ook terug in het miniboekje en bij de labels.

Aan de rechtermiddenkant heb ik een stukje achtergrondpapier geplakt en daarboven op een hertje in 3d .


Linksonder heb ik een papieren onderzetter geplakt. Daarop een 3d plaatje met tekst snow. Achter de onderzetter 3 kleine labels met het blauwe lint wat ook over het midden van het bord loopt. Tussen de labels een bindertje met de tekst Especially for you.

Rechtsonder heb ik een kraft doosje geplakt, afgewerkt met creme lint met de tekst merry Christmas. Hierin heb ik een klein mini-albumpje gemaakt. Achter dit albumpje heb ik de batterij van de verlichting verstopt.

Het mini-albumpje bestaat uit 3 kleine loonzakjes. De voorste en achterste in zijn geheel en in het midden een dubbelgevouwen zakje. Deze heb ik versierd met de vellen die ik al eerder gebruikte. In het achterste envelopje zit een middelgrote kraft label.





Voor de loonzakjes heb ik wit hangetiket groot bescrapt met een plaatje en daarin een kleine kraft label gedaan. Verder heb ik een mini-etiket, een kerstboom bedel en een kleine label handmade eraan vastgemaakt met een stukje jute touw

Het klembord heb ik met klittenband vastgeplakt in het fruitkistje. Ik kan hem er zo makkelijk uithalen en hem evt vervangen voor een ander thema-klembord.

Natuurlijk ben ik heel benieuwd wat jullie van mijn klembord vonden. Het is altijd leuk om te weten of een ander hem mooi vind en hem ter inspiratie kan gebruiken. Ik vond het in ieder geval erg fijn dat jullie even langskwamen en heb genoten van het maken van het klembord. Komen jullie nog es langs?
Geniet van de donkere, knusse momenten met elkaar en maak maar flink wat gezellige creaties als het buiten te koud is, te nat of gewoon als je zin hebt.

Jullie mogen nu verder hoppen naar het blog van Esther


Creatieve groetjes van Lianne









dinsdag 6 oktober 2015

Een kaart voor Femke!


Een dag na dierendag.....Nou, hier is het elke dag dierendag hoor! En naast het verwennen van onze diertjes genieten we ,ook van elkaar dieren.

Mijn ouders zijn de trotse eigenaars van een Cavalier King Charles: Frido. Ze zijn stapelgek op hem en zien het echt als hun kindje!
En vandaag komt er een kleine pup bij : Femke. Je ziet haar foto op de gemaakte creatie.
Natuurlijk vond ik dat er een kaartje heen moest om haar welkom te heten. En dat is dit kaartje geworden:



De Shape Art Mal Teardrop van Dutch Doobadoo vind ik een mooie mal. Je hebt hierdoor eens een ander vorm kaartje en je kunt er alle kanten mee op.
Kimya heeft allerlei leuke accessoires om het kaartje leuk te versieren.

Ik ben begonnen met het maken van een basis. Je trekt de buitenste rand van de mal om op Kraft papier en knipt dit uit en zo heb je je basiskaart. Dit herhaal je in steeds een slag kleiner op wit en designpapier. En dan kun je beginnen met het versieren van de kaart.




Ik ben begonnen met een stuk natural-mesh-wired band en heb dit horizontaal in het midden van de kaart geplakt. Daarover heb ik in de natural kleur een lint jute gedaan.
Met kleine letterstempeltjes heb ik de naam van de pup gestempeld : Femke.
Met de stempel van hondenpootje hebben we een spoor over de kaart gestempeld. Wat is ie leuk he!
De houten knoopjes van de botjes zijn ook al zo leuk om mee te versieren.



De foto van Femke als mini-pup willen we natuurlijk een blijvende herinnering geven. Ze zijn zo lief als ze zo klein zijn en vaak zijn ze veel te snel groot.
De foto heb ik op een Papieren doily geplakt.
De zijkant heb ik beplakt met bloemetjes. Ik heb de 2 bruine bloemen uit het tule lint rozen geknipt. Het is eigenlijk een lang lint maar als je ze los knipt kun je ze ook als bloemetje gebruiken.
Natuurlijk mag hetgeen ik een groot fan van ben niet ontbreken: het glazen flesje


De mooie kleine labeltjes steken onder de doily vandaan en geven zo een speels effect.
Een bedel van een hondenpootje zorgt ervoor dat het thema hond weer terugkomt. Het lint door het labeltje is burlap lint. Ik heb het doormidden geknipt zodat het wat smaller is. Het lint heb ik vast gemaakt met een klein stukje jute touw


In de linkerhoek heb ik een kraft hartvastgemaakt met een klein houten knijpertje.
Een tekst met welkom en een vlindertje maken het af.

Ik hoop dat jullie dit kaartje leuk vinden. Mijn ouders zullen er vast heel blij mee zijn en als we het gaan brengen kunnen we gelijk een kijkje nemen bij dat kleine pluizige beestje.
Wij gaan lekker genieten van Femke en zullen haar lekker verwennen.

Knutselgroetjes van Lianne